2 Ocak 2014 Perşembe

YENİ BİR KAVANOZ





Bu da beniiiim:)) Kardeşi de yolda......:))

Gerekli malzemeler:

Kavanoz
Cam boyası (istediğiniz renkte)
Ponpon sünger
Dekupaj kağıdı (ben A4 kağıdına bilgisayardan renkli çektim)
Dekupaj tutkalı
Dekupaj hamuru
Fırça
Makas
İnce uçlu bıçak
havlu kağıt rulosu

Kavanozumun kısaca yapım aşaması:

Boyadığınız kavanozunuzun düzgün bir şekilde kurumasını sağlamak için işleme başlamadan önce kavanozun içine girebilecek ve ayakta durabilecek herhangi bir şey hazır edin. Ben havlu kağıt rulosu kullandım.

Kavanozu rulo kağıdın üstüne kapatıp bir yandan elinizle de tutup, boyayı ponpon sünger ile  ağız kısmından itibaren tamponlayarak uyguluyoruz. Boyadığınız kısımlarda git gel yapmamalısınız ki alttan boya silinmesin. En son taban kısmını da boyadıktan sonra elinizi yavaşça kavanozun içinden çekip ruloyu düzgünce bir yere oturtun. İki saat kadar sonra boya kuruyor. Kavanozunuzun içinden bakın aydınlık görünen yerler yoksa bir kat boya yeterlidir. Eğer ikinci kat boya atılacaksa mutlaka ertesi günü bekleyin. Daha kolay, kuru bir zemin boyamış olursunuz.

Kuruyan kavanozun süslemesi aşamasında eğer hamur kabartma uygulaması yapacaksanız, ilk önce istediğiniz resmi (ben bilgisayardan renkli fotokopi çektim) düzgün bir şekilde kesin. Hamurunuzdan bir parça keserek merdane ile açın.  Resmin altına fırça ile dekupaj tutkalı sürün ve hamurunuza yapıştırın. Daha sonra resmin etrafından düzgün bir şekilde kesin ve çıkan kalıbın da altına dekupaj tutkalı sürüp kavanozunuza yapıştırın. Yapıştırılmış resmin üstünden tekrar dekupaj tutkalı sürün ve kurumasını bekleyin. En son işlem, ister parlak ister mat sprey vernik ile vernikleyin. Vernikledikten sonra kuruması için yine rulo kağıt üstüne kapatın. Ben iki kez vernikledim.

Anlatım biraz zor oluyor, Şu an saat 03:15. İnşallah eksik bir şey yazmamışımdır.  Görerek öğrenmek isteyenler için bilgisayarda cam boyama adı altında görsel anlatımlar var. Sevgilerimle...:)


6 yorum:

  1. ellerine dert görmesin çok çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş gerçekten bn de bu işe merak saldım araştırma safhasındayım merak ettiğim dekupaj için çıktı alırken veya satın alırken desenlerin objenin boyutuna denk gelmesini nasıl sağlıyoruz yani ekrandan görünen resimleri a4e çıktı aldığımızda bi kavanoza veya çay tabağına alan olarak büyüklüğünün uygun olması için göz kararı mı karar veriyoruz bnm endişem çıkan resimler mesela çay tabağının altına büyük gelme ihtimali veya tersi bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim hiçbir yerde bilgi yok bu konuda. İyi çalışmalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoş geldiniz. Kusura bakmayın yorumunuzu biraz önce gördüm. herhangi bir şeyi yapmaya karar verip o konu hakkında bilgi toplamak gerçekten zor. Ben kavanozlarımda renkli bilgisayar çıktısı aldım. Yazıcıda çıktı ölçüleri var. A4 - A5 büyük ölçüler. Seçtiğiniz deseni bilgisayar masa üzerine kopyalayın. Yazdıra basınca yan tarafta ölçüler çıkıyor. Onlardan deneyerek çekin. Örneğin A4 kağıdın üzerine 4 yada daha fazla çıktı alabiliyorsunuz. Deneyin olmazsa tekrar bana dönün şu an evde yazıcım yok. ben tam ölçüyü dener size veririm. Sevgiler...

      Sil
  3. Bir de dekupaj tutkalı ile normal tutkalın farkı ne ya da normal tutkal ahşap tutkalı aynı mı bunlarla da olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dekopaj tutkalının sertleştirici özelliği var. Resmi normal tutkalla yapıştırsanız bile üzerine dekopaj tutkalı sürmek zorunsasınız ki resim sertleşsin. Dekopaj tutkalını kullanabileceğiniz çok alanlar var. Örneğin kağıt doku tekniğinden ayna yaptım. İncelersiniz. Hobi mağazalarından temin edebilirsiniz. Yararlı olabildiysem sevinirim. Sevgiler...:)

      Sil