30 Aralık 2013 Pazartesi

KAĞIT DOKU TEKNİĞİ DENEMEM


Hafta sonu bütün ev işlerini rölantiye alıp hobi denemelerine hız verdim. Kendimce mutlu oldum, eee ara sıra insan kendisiyle baş başa kalabilmeli.....:))
Cezve askısından sonra birde kağıt doku tekniği denememi yaptım. İlk denememe rağmen fena olmadı gibi
ne dersiniz...:)


Yapım aşaması çok zevkli. Bundan sonra doku tekniği bir ayna çalışması yapmak istiyorum. Herhangi bir kursa gidemeyen arkadaşlara yine tavsiyem internette görsel açıklamalı yayınlar var onları izlesinler. 
Ben yaptıklarımı kısaca anlatayım.
Evde kullanmadığım çerçevemin camını çıkarttıktan sonra milaj kağıdını serip üzerine çerçevemi yatırdım. (ölçü almak için) Çerçevenin ortasına gelen yerden yukarıdan aşağıya kağıdı çıtlattım ve çerçevenin iç ve dış kenarlarından 3-4 parmak kalacak şekilde kağıdı kestim.  Daha sonra çerçevenin üstüne transfer tutkalı sürdüm. (Tutkalı biraz hızlı bir şekilde sürerseniz kurumaz.) Milaj kağıdını elimde sıkıp buruşturarak çerçevenin üzerine kapattım ve elimle bastırdım. Daha sonra kağıdı hafif büzdürerek şekillendirdim. Açık kalan yerlere biraz daha tutkal sürüp tekrar buruşturduğum kağıtları yapıştırdım. Çerçevenin arka kısmına da tutkal sürüp dışarıda kalan kağıt parçalarını yapıştırdım. Yaklaşık bir saat kurumasını bekledikten sonra  Bordo ve siyah akrilik boyayı fırça ile karıştırıp  arkalı-önlü çerçeveme sürdüm ve kurumasını bekledim. Boyanın üzerine yaldız boyayı da sürdükten sonra parmak yaldızı ile geçtim. En son işlem olarak da parlak sprey vernik ile vernikledim. Benim için çok zevkli bir çalışma oldu. Sevgiyle kalın.....:))




2 yorum:

  1. yaaaa ne güzel olmuş açıklama için de çok sağol bilmiyodum bunu ben.elleirne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen dene çok kolay ve zevkli. Bu teknikle Antreme Ayna yapmayı düşünüyorum. Sevgiler canım:))

      Sil