Bu akşam iftardan sonra çarşıda biraz dolaşalım dedik, her yer cıvıl cıvıl, kent meydanında kurulan lünapark,pamuk helvacılar, allı-güllücüler, mısırcılar, baloncular, kitapcılar, el sanatları tezgahları, mehter takımı coşkulu bir ramazan, caddeler boyunca insanlar dolaşıyor, alçak tabureler üzerinde çay keyfi sürdürüyorlar anlayacağınız Adapazarında gece yarısına kadar tam bir ramazan coşkusu yaşanıyor.
meraba hosgeldin nasilsin fotograflar cok guzel tam ben lik orasi herhalde lokma tatlisi tarifim icin tam bir ayarim yok ama en kisa zamanda olcuyle hazirlayip yayinlicam sevgilerimle
YanıtlaSilmeraba sizin icin lokma nin malzemelerini olctum bir su bardagi una bir su bardagi su bir cay kasiginin ucuyla tuz istenilen maya kullanilabilir ben yasmaya kullaniyorum hepsi guzelce topak kalmiyacak sekilde karistirilir koyu kek kivaminda olucak en iyi sekilde kizartabileceginiz bir tava olsun cok onemli birde yaginizi cok koyun iyice yagi kizdirin ki lokmalar cok yag cekmesin mayalanan hamuru birkez daha iyice karistirin ve tekrar mayalandirin yaginiz iyice kizdiktan sonra hamurunuzdan kasikla alip teter teker tavaya koyun cevirerek kizartin hazirladiginiz koyu kivamli serbetin icine katip serbetini cekmesini saglayin serbet ilik olucak lokma sicak olucak umarim anlatabilmisimdir aslinda bugun tekrardan hazirlayip fotograflarini cektim ama makinamda sorun var o yuzden yayinliyamadim sormak istediginiz birsey olursa lutfen cekinmeyin kolay gelsin
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Benim için gerçekten zahmet etmişsiniz. Çok sevdiğim bir tatlıdır. En kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSil