12 Kasım 2012 Pazartesi

ÇAMAŞIR SEPETİM YENİLENDİ



Çamaşır kirli sepetimi daha önce beyaz akrilik boya ile boyamış ve verniklemiştim. Artık yeni bir örtü de yapmak lazımdı. Çarşamba pazarından gömlek yaparım düşüncesiyle almış olduğum kumaşı görünce yaz geçti bundan güzel bir kılıf olur  düşüncesiyle  bir iki yapbozdan sonra kirli sepetimin   en son hali ......

DİKİM AŞAMALARI : İlk önce sepet ölçüsünde dikdörtgen kestiğim parçanın açık kenarlarını diktim.




Daha sonra açık uç kısmını kalınlık vermesi açısından geriye katlayarak diktim. Sepetimin kenarlarına iki kat elyaf geçirerek kılıfı sepete geçirdim. Sepetin kapağının uç kısımlarında biraz kırılmalar vardı.
tamamen temizledim düzleştirdim ve kapak ölçüsünde elyafı astarlayarak simit gibi yaptım ve kapağın kenarlarına çevirdim. Kumaşın iki uç kısmından dikerek içine lastik geçirdim. Ve diktiğim parçayı simidin üstüne geçirdim.  Bunları yaparken kolay yıkanması açısından kumaşıma sabitlemedim. Tabiiki bunları yaparken de öyle mi yapsam, böyle mi yapsam düşüncesi beni biraz yorsada neticede ehh fena olmadı....:))) İleride başka modellerde yaparız inşallah. Sevgiler..... 


4 yorum:

  1. MERABA NASILSIN NURAN Abla hos bi fikir gule gule kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaaa hoş geldin canım, en nihayet döndün. Bebişine Allah uzun ömürler versin canım. Bu arada neler yaptın gelişmeleri izliyeceğim, Sevgiler:)))

      Sil
  2. çok güzel olmuş çok beğendim bende de bi tane böyle sepet var ama dikmesi zor geliyor nedense dikmeyei beceremem diye hep es geçiyorum.ben önce bir boyayayım sonrası bu dikiş işini kıvırırsam onunda yaparım artık.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birgülcüm bilen arkadaşlar çok daha güzel ve kapsamlı dikiyorlar benim gibi dikersen çok kolay o kadarını sen zaten yapıyorsun kendine haksızlık etme sevgiler:))

      Sil