31 Aralık 2011 Cumartesi

YILBAŞI TEBRİĞİ

Yeni yılın bir önceki yılı aratmaması dileğiyle..Gönlünüzden geçenlerin gerçekleşmesini dilerim..Sevgiler :)

19 Aralık 2011 Pazartesi

KOL TAKMA ÇÖZÜM ÖNERİSİ





Resimdeki de ne böyle demeyin. Kendime kolay bir kol takma çözümü buldum..Benim gibi acemi olup da 5 dakikalık işi yarım saatte yapanlar için öneririm. ..

Aklıma birden bire sandalyenin koluna bir kumaş dolayıp, ceketi üzerine geçirmek geldi. Anlayacağınız kendime cansız manken ürettim. Ben kendime şu an gülüyorum ama siz bana gülmeyin çok rahat oldu gerçekten.:)))  Önceki postta bahsetmiştim. Kürk kumaşından önce deneme amaçlı başka bir kumaştan ceket biçtiğimi Resimde gördüğünüz onun astarı.



Ceketim yavaş yavaş ilerleme aşamasında. Rahat rahat elime alıp da bir türlü
başına oturamadım. Bitecek inşallah. Hafta sonu iki yaramaz yeğenim bende kaldılar. Hala karnım acıktı, hala su verirmisin, abim bilsisayarı fazla oynadı bende 10 dakika fazla oynayacağım, dersime sonra otururum derken beni epeyce yordular. Evdeki büyükleri saymıyorum daha... Neyse dün akşam anneleri geldi sağ salim devir teslim yaptım.:)) Yoruldum ama yeğenlerimi çoook seviyorum onlar benim neşe kaynağım.:))



14 Aralık 2011 Çarşamba

KÜRK CEKET


Söyleyeyimmi söylemeyeyimmi çok düşündüm ama dayanamadım.
Arkadaşlar yukarıda gördüğünüz mantoyu ceket olarak kendime dikmeye başladımmm. Diyorum da da..
Dikiş bilmeyen biri olarak ne kadar zor bir işe başladım görün artık. Kürkü Çarşamba pazarında görünce dayanamadım, dikeceğim dedim ve aldım. Şimdiye kadar hiç astar çalışmadım. Bu ayki burda dergisinden kalıbını çıkardım ve biçtim. Ama önce başka bir kaşe kumaşı gözden çıkararak. O da güzel bir kumaş ziyan olursa olsun dedim. Ama olmadı çok şükür. deneme başarılı olunca hemen kürkü de kestim. Teyelledim yani anlayacağınız kolay kısımları bitti. Bakalım astar ve yakayı  nasıl başaracağım. Esas iş orada ....:((

8 Aralık 2011 Perşembe

Eski Kot pantolondan çanta (3)

 
 

Arkadaşlar çantalara bakarmısınız hepsi de aynı sitil. (Kot çanta 1-2) Model üzerinde biraz çalışmam lazım.  Kemer kısmı beni biraz zorladı. Kemerini diktim daha sonra astarlayabilmem için kemeri söktüm tekrar diktim. aklıma hiç sap kısımları gelmedi tabii dikim aşamasında tekrar söküldü.  Zavallı çantacık....